Jeugd algemeen

Jeugd

Deze pagina bevat informatie voor (ouders van) Jeugdleden. Er is ook een Informatiefolder beschikbaar met nog meer informatie voor jeugleden en hun ouders.

Filosofie jeugd

Wij geven onze jeugd de mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten lekker te bewegen en plezier te hebben. Wij besteden zowel aandacht aan de drie kernwoorden van de atletiek: lopen, springen en werpen als de vier kernwoorden waar een kind behoefte aan heeft: spelen, leren, presteren en erkenning.

Bij pupillen werken wij in spelvorm met veel variatie en estafettevormen. Verder is het belangrijk dat alle kinderen uitzicht hebben op succes, wat uitdrukkelijk niet gelijk staat aan prestaties. Wij stimuleren dat kinderen meedoen met wedstrijden, waarbij het belangrijk is dat kinderen met hun eigen mogelijkheden hun best doen en proberen zichzelf te verbeteren. Het ondersteunen van clubgenootjes is daarbij minstens zo belangrijk als het zelf goed presteren.

Jeugdnieuws

Ongeveer 6 keer per jaar verzenden wij een mail met (Jeugdnieuws) naar (de ouders van) jeugdleden. Die mail bevat actuele informatie over trainingen, wedstrijden, etc. We sturen die Jeugdnieuwsmail naar de e-mailadressen zoals die bij ons bekend zijn. Dat zijn dezelfde e-mailadressen die (de ouders van) jeugdleden gebruiken om in te loggen om naar de besloten Ledenpagina te gaan. De besloten Ledenpagina bevat ook een folder Jeugdnieuws met daarin de nieuwsbrieven in pdf.

Wedstrijdkleding

De atleten van Pallas zijn herkenbaar aan hun groen-witte wedstrijdtop en zwarte broek. Kinderen kunnen bij de Runnersworld Ede groene loopshirts (informeel), wedstrijdsinglets en topjes aanschaffen.

Meer informatie

De onderstaande link geven meer informatie over trainingstijden, trainers en uitslagen. Je kunt ook contact opnemen met de wedstrijdsecretaris-uit. Trainingsschema Een overzicht van de trainingstijden en plaatsen. Trainers Wie traint welke groep? Uitslagen Uitslagen en verslagen van wedstrijden.

Jeugdwedstrijden 2018

Informatie over data en opgave stedenwedstrijden 2017 Ca 6 keer per jaar wordt er een mail verzonden (Jeugdnieuws) naar (de ouders van) jeugdleden. Die mail bevat actuele informatie over trainingen, wedstrijden, etc.We sturen die Jeugdnieuws-mail naar de e-mail adressen zoals die bij ons bekend zijn. Dat zijn dezelfde e-mail adressen die (de ouders van) jeugdleden gebuiken om in te loggen om naar de besloten Ledenpagina te gaan. De besloten Ledenpagina bevat ook een folder Jeugdnieuws met daarin kopieën in pdf-formaat van de nieuwsbrieven.

Opgave wedstrijden

  • Individuele opgave voor baanwedstrijden en indoorwedstrijden gaat via atletiek.nu. Je betaalt via die pagina, per onderdeel of meerkamp.
  • Deelname aan competitiewedstrijden is gratis voor de leden (betaalt de vereniging). Het gaat om de Atletiekuniecompetitie voor junioren en de stedenwedstrijden voor junioren en pupillen. Opgave voor deze teamwedstrijden gaat via de Pallaswebsite. De wedstrijden waarop nu kan worden ingeschreven, staan hier. 
  • Ouders: bij het aanmelden van je kinderen, moet je inloggen alsof je het betreffende kind bent.
    Op de login-pagina moet je dan ook de (eerste letters van de) voornaam van je kind invullen.
    Anders denkt het systeem dat jij zelf aan de jeugdwedstrijden wilt deelnemen.
    Oudere junioren kunnen hun eigen emailadres gebruiken, mits dat staat op de Pallasledenlijst.
  • Pupillenwedstrijden op de baan of indoor bestaan uit een meerkamp en eventueel een 600 of 1000m. De stedenwedstrijden en clubkampioenschappen betreffen Athletics Champswedstrijden, een leuke en uitdagende vorm van atletiekonderdelen voor jonge kinderen. Junioren kunnen aan losse atletiekonderdelen meedoen en soms aan een meerkamp, net als bij de volwassenen.