Belmonte scholierenloop

Belmonte Scholierenloop – zaterdag 17 maart 2018

Extra bericht: Als voorbereiding op de grote dag organiseren de jeugdtrainers van Pallas een looptraining: op zaterdag 10 maart, 9:30 tot 10:45 uur, in het Belmonte Arboretum. Voor half-tien verzamelen bij de ingang (slagboom) van het arboretum aan de Generaal Foulkesweg. Het kost niks, maar kinderen moeten wel even aangemeld worden met naam en leeftijd via <pupillen(at)pallas67.nl>, uiterlijk op 8 maart.

Voor de vierde keer organiseert Pallas'67 de Belmonte Scholierenloop in het Belmonte Arboretum. Op zaterdag 17 maart 2018 valt om 14:30 uur het startschot voor deze spannende hardloopwedstrijd voor basisscholieren uit Wageningen, Rhenen, Renkum en Bennekom. Het park begint dan net in lentesferen te raken, en toeschouwers hebben optimaal de gelegenheid de lopers aan te moedigen en toe te juichen.

Voor wie?

De Belmonte Scholierenloop is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van basisscholen uit Wageningen en wijde omgeving. Kinderen doen eerst individueel mee en daarna (als het kan) ook nog met teams van vier kinderen in de super-spannende estafette.

Wedstrijden

Voor de individuele wedstrijden worden de kinderen ingedeeld in tien categorieën: jongens van groep 3, groep 4, groep 5, groep 6 en groep 7-8, en dezelfde indeling voor meisjes. Per categorie apart lopen alle kinderen een individuele wedstrijd over twee ronden met een totale afstand van ongeveer 850 of 1050 meter, afhankelijk van de categorie.Na de individuele wedstrijd is er de estafette voor schoolteams. Hierbij zijn er drie categorieën: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Elk team bestaat uit vier jongens en meisjes van bij voorkeur dezelfde categorie. Bij teams die bestaan uit meer categorieën bepaalt de oudste wat de categorie van het team is. Een team heeft bij voorkeur 2 meisjes en 2 jongens, maar mag ook bestaan uit 3 jongens en 1 meisje, of 1 jongen en 3 meisjes. Elke school mag meer teams per categorie laten meedoen. Ieder teamlid loopt ongeveer 350 meter.

Medailles en wisselbeker

Voor alle kinderen zijn er herinneringsmedailles. Voor alle dertien onderdelen/categorieën (zie programma) zijn er ere-medailles voor de snelste drie.Bij alle onderdelen ontvangen de scholen van de eerste vijf finishers punten: de eerste krijgt er vijf, de tweede vier, enzovoorts. Voor elke school worden deze punten opgeteld. De school die daarmee het beste presteert over alle onderdelen wint de wisselbeker voor de Snelste School.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de organisatie:
E-mail: scholierenloop at pallas67.nl