Volwassenen

Trainingsaanbod voor volwassenen

De trainingen zijn in te delen naar afstand en intensiteit (wedstrijdgericht of niet). De meeste trainingen zijn of beginnen op de atletiekbaan bij sportpark 'De Bongerd', Bornsesteeg 2, Wageningen. Zie hier de routebeschrijving.


"klik op de + om het schema of programma te zien"

bos groep training

We onderscheiden de volgende groepen:

Recreatief- en prestatiegericht


Trainingsrooster voor Volwassenen (incl.junioren A)
Trainingsrooster voor Volwassenen (incl. junioren A)

Recreatief- en prestatiegericht
Dag Tijdstip Groep Trainers/Coördinatoren Categorie
Maandag 20:30 – 21:00 Hoge intensiteit intervaltraining (HIIT). Welmoed Soepboer Recreanten
Algemene conditietraining voor iedereen.
Dinsdag 19:00 – 20:30 Basisgroep. Joost Cornelissen Recreanten
Voor recreanten (tot ca. 5 km).
Dinsdag 19:00 – 20:30 Middengroep vroeg. Lydia de Haer Recreanten
Voor prestatiegerichte recreanten (4 tot ca. 21 km).
Dinsdag 20:30 – 22:00 Middengroep laat. Arie Cuppen Recreanten
Voor prestatiegerichte recreanten (4 tot ca. 21 km).
Woensdag 09:30 – 10:30 Duurloopgroep woensdag. Coörd.: Marion Bogers Recreanten
Start Scheidingslaan (Wageningse Berg)
Donderdag 19:00 – 20:30 Basisgroep. Joost Cornelissen Recreanten
Voor recreanten (tot ca. 5 km).
Donderdag 19:00 – 20:30 Middengroep vroeg. Marcel Baatsen Recreanten
Voor prestatiegerichte recreanten (4 tot ca. 21 km).
Donderdag 20:30 – 22:00 Middengroep laat. Petra van Bekkum Recreanten
Voor prestatiegerichte recreanten (4 tot ca. 21 km).
Donderdag 20:30 – 22:00 Bootcamp. Welmoed Soepboer Recreanten
Algemene conditietraining voor iedereen.
Zaterdag 09:30 – 10:45 De Bosgroep (Middengroep) Dine Volker & Recreanten
Start Scheidingslaan (Wageningse Berg) Maruschka van Marle
Zondag 09:30 – 11:00 Lange duurloopgroep zondag (vanaf ca. 15 km). Coörd.: Frederike Sieders Recreanten
Start bij de Bongerd.
(NB in de zomervakantie soms gewijzigde tijden!)
Zondag 09:30 – 11:00 Midden duurloopgroep zondag (tot ca. 15 km) Coörd.: Jaap Immerzeel Recreanten
Start bij Sportpark de Zoom 9:30 uur (tijdens een sporttoernooi: Het Hondenveldje)
Prestatie- en wedstrijdgericht
Dag Tijdstip Groep Trainers/Coördinatoren Leeftijdscategorie
Dinsdag 19:00 – 20:30 Wedstrijdgroep (tot ca. 15 km). Jeroen Zeinstra Senioren, Masters
Competitie-, baan- en wegwedstrijden
Dinsdag 19:00 – 20:30 Lange afstandgroep ( vanaf ca. 15 km). Arjen van Druten Senioren, Masters
Lange wegwedstrijden.
Dinsdag 19:00 – 20:30 Technische- en sprintgroep. Neeltje van Hulten Senioren, Masters
Donderdag 19:00 – 20:30 Lange afstandgroep ( vanaf ca. 15 km). Hans Wilmink Senioren, Masters
Lange wegwedstrijden.
Donderdag 19:00 – 20:30 Technische- en sprintgroep Welmoed Soepboer Senioren, Masters
Donderdag 19:00 – 20:30 Wedstrijdgroep (tot ca. 15 km). Jeroen Zeinstra Senioren, Masters
Competitie-, baan- en wegwedstrijden
Zaterdag 10:00 – 11:15 Fartlek- / Vaartspelgroep. Jeroen Zeinstra Senioren, Masters
Start Scheidingslaan (Wageningse Berg)
Zaterdag 10:00 – 12:00 Vrije baantraining Junioren, senioren, masters

 

HIIT Hoge intensiteit intervaltraining.

HIIT

Tabatha-intervallen zijn een bekend voorbeeld van hoge intensiteit intervaltraining (HIIT). Je voert bepaalde oefeningen gedurende 20 seconden op zeer hoge intensiteit uit, met daarna telkens 10 seconden rust. Vaak bestaat een training uit acht intervallen van vier minuten. Er zijn ook andere vormen en die gaan we allemaal uitproberen.

De trainingen zullen variëren in opbouw en oefeningen. Je kunt de intervallen doen op een hometrainer of als sprinttraining, maar wij doen dit met cardio- en krachtoefeningen. Naast ons eigen lichaam(sgewicht), maken we ook gebruik van medicinballen, gewichtjes, kettlebells, bankjes en andere voorwerpen om de trainingen afwisselend te laten zijn en op een andere manier je spieren te trainen. De training is geschikt voor mensen die al langere tijd trainen. Bijvoorbeeld bij bootcamp, in de sportschool of hardloop- of technische training bij Pallas. Geïnteresseerden die nog niet lid zijn, wordt vriendelijk gevraagd eerst ervaring met de oefeningen op te doen bij de technische training (dinsdag- en donderdag van 19.00-20.30) of bootcampgroep op donderdag om 20.30-22 uur.

De training vindt plaats vanaf 20.30 u op maandagavond. De locatie is bij het Werfgebouw bij de blauwe baan. Omdat er geen training is op de baan, zullen de lampen op de baan niet aan staan. Bij mooi weer kunnen we ook onze matjes neerleggen in de bongerd naast het clubhuis. Bij zeer slecht weer kunnen we eventueel uitwijken naar het clubhuis. Wil je meetrainen, geef je dan op bij de HIIT-groep op deze website of neem contact op met de trainer Welmoed Soepboer via avpallas67 at gmail.com.


Prestatie- en wedstrijdgericht

Wedstrijdgroep
Wedstrijdgroep

Trainingen op dinsdag en donderdag en in het weekend volgens trainingsschema. Wedstrijdperioden: globaal: januari; mei-juni; september. Eisen: Je wilt 3x per week trainen, waarvan min. 1 duurloop. Je moet de warming-up en het programma kunnen volhouden (hoge belastbaarheid). Je moet de ambitie hebben regelmatig aan wedstrijden mee te doen.

Langeafstandsgroep

Lange afstandgroep Trainingen op dinsdag, donderdag en op zondag. Wedstrijdperioden: voor- en najaar ((halve)marathon of vergelijkbaar). Eisen: Je wilt 3x per week trainen, waarvan min. 1 lange duurloop. Je kunt 1,5 uur achter elkaar lopen (belastbaarheid). Omdat dit de enige groep is voor lange afstanden, is er geen snelheidseis, er wordt gedifferentieerd op snelheid (dinsdag en donderdag) of op omvang (zondag). Je moet de ambitie hebben regelmatig aan wedstrijden mee te doen.

Midden duurloopgroep Midden duurloopgroep wil zeggen dat de deelnemers geen instappers zijn met een basissnelheid maar ook niet bij de bestaande Lange duurloopgroep passen. De groep is eerder te vergelijken met bestaande Middengroepen op de baan. Er wordt een lekker tempo gelopen van max. 10 km/uur. Dus ook niet sneller maar wel meer met enige afwisseling, bijv. heuveltjes nemen. Eventueel kan de groep zich splitsen in een groep die eerder terug gaat en een groep die een gotere ronde maakt. Doelen worden gezamenlijk afgesproken. Tot max. een halve marathon. Maar ook voor 7-Heuvelenloop, Montferlandrun en Midwintermarathon kan worden getraind. De woensdaggroep start op de scheidingslaan, de zondag groep start op zondag morgen 09:30 uur vanaf Sportpark de Zoom. Dan zijn we lekker snel in het bos.

Technische- en Sprintgroep
Technische- en Sprintgroep In deze wedstrijdtrainingsgroep trainen we bijna alle atletiekonderdelen, van discuswerpen tot hoogspringen. De enige limitatie is dat we op de baan nooit verder lopen dan 400m, behalve bij het inlopen! We trainen 2 keer in de week, op dinsdag en donderdag van 19 tot 20.30 uur. In principe komt 1 keer per week een springonderdeel aan bod en 1 keer een werponderdeel. Verder is er een sprintprogramma dat aan te passen is aan je eigen niveau. In de zomer is het ook mogelijk om op zaterdagochtend een extra training te doen van 10 tot 12. In de winter trainen we meer op kracht en (sprint)duurvermogen en in de zomer komen snelheid en techniek voornamelijk aan bod. In alle tijden van het jaar trainen we ‘beweeglijkheid’. De training staat open voor mensen van alle leeftijden en niveaus.
Fartlek groep Extensieve duurtempo’s en heuvelwerk in het bos.

Fartlek groep Dit is een combinatie van extensieve duurtempo’s, heuvelwerk en duurvermogen. De training is bedoeld voor serieus trainende wedstrijdgerichte atleten als een aanvulling op baantraining en duurlopen. De meerwaarde van zo’n gezamenlijke bostraining ligt in de mogelijkheid om met iemand van gelijk niveau de tempo’s samen te kunnen lopen, maar zeker ook in de gezelligheid van de groep. In de groep lopen Tartleten, Palleten en enkele (sub)toppers samen. Deze training kan dan ook een stap zijn in een mogelijke bundeling van verschillende kleine groepen wedstrijdgerichte atleten binnen Wageningen. Deze training is voor iedereen die op ontspannen en gezellige wijze, maar serieus en gedisciplineerd traint op de middenlange en lange afstand, is van harte welkom. Wel is het de bedoeling dat je met een zekere regelmaat gaat komen en het wordt dan ook gewaardeerd als je afbelt/mailt als je niet kunt. Train je volgens een schema van jouw eigen trainer, dan is enig overleg met hem/haar noodzakelijk, omdat het belangrijk is dat in deze training iedereen zoveel mogelijk samen kan doen.